zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Zawijaski drobiowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zawijaski drobiowe z szynką szwarcwaldzką i serkiem brie.

Zawijaski drobiowe  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijaski drobiowe

 

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • Serek brie śmietankowy
  • Musztarda chrzanowa ( 6 łyżeczek)
  • Sól ziołowa
  • Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
  • Olej do smażenia
  • Bułka trata, mąka i jajko do panierowania

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski drobiowe
Piersi z kurczaka myję i osuszam, następnie odcinam polędwiczki ( odkładam) a piersi przekrawam na  pół wzdłuż . 



Każdą połówkę rozbijam delikatnie tłuczkiem. Rozkładam i smaruję musztardą, posypuję delikatnie solą ziołową, ale tylko troszeczkę ponieważ szynka jest słona.



Teraz rozkładam po kawałku polędwiczki i kawałki sera, posypuję suszonymi pomidorami i zwijam jak rolady.



Gotowe roladki panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na oleju na rumiano z każdej strony.
Zawijaski drobiowe
Piersi z kurczaka myję i osuszam, następnie odcinam polędwiczki ( odkładam)i przekrawam na pół wzdłuż . Każdą połówkę rozbijam delikatnie tłuczkiem.
Zawijaski drobiowe
Rozkładam i smaruję musztardą, posypuję delikatnie solą ziołową, ale tylko troszeczkę ponieważ szynka jest słona. Teraz rozkładam po kawałku polędwiczki i kawałki sera,
Zawijaski drobiowe
Teraz rozkładam po kawałku polędwiczki i kawałki sera, posypuję suszonymi pomidorami i zwijam jak rolady.
Zawijaski drobiowe
Gotowe roladki panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na oleju na rumiano z każdej strony.