Sposób przygotowania:
Polędwiczki Imbirowo-Miodowe
Z powyzszych składników robimy marynatę tj. Fasole i obrany czosnek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miski,dodajemy imbir,miód,5 łyzek oleju,cukier brązowy i sos sojowy.Wszystko razem mieszamy. Poledwiczki myjemy,oczyszczamy z błonek-osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naszej marynaty na około 15 h.do lodówki..W międzyczasie Liscie kapusty umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju podsmażyć krótko do lekkiego zmięknięcia. Po piętnastu minutach wyciągamy nasze polędwiczki , rozgrzewamy olej w woku i smażymy je na goracym ogniu po chwilce z każdej strony. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200*C przekładamy je na ruszt i grillujemy 15 minut i gotowe.Ale w tym czasie jak one sie grillują resztę marynaty dodajemy do woka i gotujemy ja parę chwil ciągle mieszając. Jak już wyciągniemy polędwiczki to polewamy je gorącą marynatą. Podajemy na liściach kapusty pekińskiej.Podajemy z czym kto lubi :-) SMACZNEGO . . . . .
Netka
gusia1000