Sposób przygotowania:
Polędwiczki po góralsku
Umyte mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią, do miseczki wlewamy olej i dodajemy pozostałe składniki marynaty.
Mięso łączymy z przygotowaną marynatą, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Patelnię grillową rozgrzewamy i obsmażamy na złoty kolor zamarynowane mięso.
Obsmażone polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze oscypka. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez kilka minut aż ser się roztopi.
Podajemy z żurawiną.
Mięso łączymy z przygotowaną marynatą, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Patelnię grillową rozgrzewamy i obsmażamy na złoty kolor zamarynowane mięso.
Obsmażone polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze oscypka. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez kilka minut aż ser się roztopi.
Podajemy z żurawiną.
SylaUla