Ala277

Ala277

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Polędwiczki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na deser polecam pomarańcze.

Polędwiczki w cieście francuskim

Składniki:

Polędwiczki w cieście francuskim

 

  • 1kg polędwiczek wieprzowych
  • ciasto francuskie
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki majeranku lub tymianku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w cieście francuskim
Mięso myjemy,osuszamy ,nacieramy posiekanym,utartym z odrobiną soli czosnkiem,posypujemy majerankiem,tymiankiem,solą i pieprzem.Odstawiamy na minimum 2 godziny.Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron.Ciasto francuskie rozwijamy i kładziemy na środek mięso.Owijamy mięso ciastem.Zlepiamy brzegi. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Tagi:

ciasto