Sposób przygotowania:
Polędwiczki w potrawce ze szparagami
Polędwiczki wieprzowe pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić polędwiczki, zrumienić na złoty kolor. Posypać solą i pieprzem. Wrzucić cebulę, zeszklić. Podlać rosołem, zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 10minut. Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na kawałki. Masło zagnieść z mąką, uformować w kulkę. Włożyć do garnka i mieszać aż się rozpuści w rosole. Wrzucić groszek, pomidory, szparagi, zagotować. Wyłączyć potrawkę. Żółtko rozetrzeć ze śmietaną, zagęścić potrawkę. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.