Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie 3
Cebulę obrać pokroić w piórka, jabłko obrać i pokroić na cząstki omijając gniazdo nasienne. Pieczarki oczyścić pokroić w plastry. Przygotować suchą panierkę: w miseczce wymieszać mąkę, sól, i paprykę. Polędwiczkę opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem . Pokroić ją na plastry o grubości ok 2-3 cm. Każdy plaster obtoczyć w suchej panierce i lekko obsmażyć. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać pieczarki, jabłko,śliwki suszone, cebulę i smażyć aż jabłka i cebulka się zrumienią. Dodać szałwię z tymiankiem wymieszać i włożyć polędwiczki. Całość zalać śmietaną i dusić jeszcze ok. 10- 15 min na małym ogniu