Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki oczyścić z błon. Położyć je na rozgrzany na patelni olej. Oprószyć je z obu stron solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Polędwiczki zrumienić z każdej strony. Zrumienione polędwiczki zdjąć z patelni. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić ją na patelnię. Smażyć na tłuszczu po smażeniu mięsa do zeszklenia. Do cebuli dodać oczyszczone i dowolnie pokrojone leśne grzyby (użyłam mrożonych opieniek po ich rozmrożeniu, ale można dać inne leśne grzyby). Grzyby usmażyć. Jak płyn z grzybów odparuje, włożyć do nich zrumienione mięso, wlać 1 szklankę wody. Mięso z grzybami dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 25 minut. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i 1 szklanką zimnej wody. Zagęścić tym sos. Sos doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Polędwiczki wyjąć z sosu, kroić w plastry. Podawać z sosem.