Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie z cukinią
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla. Seler pokroić w drobną kosteczkę, marchew zetrzeć na tarce, dodać do cebuli. Wlać 2 łyżki oliwy i przesmażyć. Polędwiczki umyć i osuszyć, pokroić w plastry i lekko rozbić palcami. Warzywa przesunąć na bok, wlać łyżkę oliwy i położyć plastry mięsa. Obsmażyć lekko z obu stron. Mięso przykryć warzywami. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wrzucić do rondla i równo rozłożyć. Wlać 0,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (czas zależy od wielkości kawałków mięsa). Następnie położyć na wierzchu kawałeczki serka topionego, nakryć pokrywką i zostawić chwilę na ogniu aby serek się rozpuścić i zagęścił sos. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Polędwiczki w sosie warzywnym podawać z ziemniakami i mizerią, całość posypać koperkiem.