Sposób przygotowania:
polędwiczki z cukinią i pomidorami
Kroimy polędwice w plasterki, rozgniatamy w ręce, by były płaskie. Solimy, pieprzymy i smarujemy wyciśniętym czosnekim. Kładziemy na patelnie i smażymy. Cukienie kroimy na tyle plasterków ile mamy plasterków polędwicy. Solimy, pieprzymy i smarujemy wyciśniętym czosnkiem. Również kładziemy krążki cukinii na patelnie i smażymy. Polędwice i cukinie obsmażamy z dwóch stron. Pomidory kroimy na pół księżyce i posypujemy bazylią. Kiedy obrócimy plastry cukini na drugą stronę, kładziemy na nią mały plasterek sera żółtego i cząstke pomidora Przykrywamy patelnie pokrywką i dusimy. Ściągamy plasterki polędwicy z patelni i kładziemy na nią cukinie z serem i pomidorem. Spinamy wszystko wykałaczką. Podajemy z sosem czosnkowym.
TheKajtex