luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Polędwiczki wieprzowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo smaczne polędwiczki w sosie pieczarkowym.

Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe

 

  • 500 gram polędwicy wieprzowej
  • 200 gram pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 gram serka topionego, kremowego
  • trochę tłuszczu
  • sol, pieprz,chilli,vegeta, maggi
  • ok.2 łyżeczki maki pszennej

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe
Cebule obrac i pokroic w drobna kostke, przysmazyc. Pieczarki oczyscic, pokroic drobniutko i dodac do cebuli, przysmazyc. Posolic i popieprzyc do smaku, odstawic. Mieso pokroic w plastry o grubosci ok.2,5-3cm. i przysmazyc z kazdej strony na rozgrzanym tluszczu. Nastepnie zalac kubkiem goracej wody wymieszanej z vegeta. Dusic pod przykryciem 30 min. Po tym czasie poledwiczki wyciagnac, do garnka dodac usmazone pieczarki z cebulka i serek topiony, wymieszac, doprawic do smaku i zagescic maka wymieszana z woda.

Tagi:

mak