Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe na sosie z kurek
Polędwiczki posypujemy solą, pieprzem i przyprawą warzywną. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju w zależności od grubości przez ok. 25-30 min, podlewając niewielką ilością wody.
Pod koniec smażenia dodajemy wino i dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ok. 10 min.
Następnie dodajemy sos powstały podczas duszenia polędwiczek, śmietankę, drobno pokrojony koperek i starty ser Lazur błękitny. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną.
Aby uzyskać gęstą konsystencję, możemy zaciągnąć go zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej.
Mięso polewamy sosem . Podajemy z ziemniakami z wody i brokułami.
Pod koniec smażenia dodajemy wino i dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ok. 10 min.
Następnie dodajemy sos powstały podczas duszenia polędwiczek, śmietankę, drobno pokrojony koperek i starty ser Lazur błękitny. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną.
Aby uzyskać gęstą konsystencję, możemy zaciągnąć go zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej.
Mięso polewamy sosem . Podajemy z ziemniakami z wody i brokułami.