Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe pod kołderką
Polędwiczki umyj, oprósz solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na oleju (ok 5minut). Wyjmij i przestudź. Do tłuszczu ze smażenia wlej bulion i śmietanę, zagotuj. Dodaj zasmażkę i połowę musztardy, wymieszaj i ponownie zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę, zeszklij na maśle. Zieleninę posiekaj. Chleb pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj, utrzyj z jajkiem i resztą musztardy, dopraw solą i pieprzem. Gotową pastą posmaruj mięso, polej sosem. Piecz około 25minut w temp. 200stopnii. Pokrój w plastry, przybierz cytryną i estragonem. Podaj np. z plackami ziemniaczanymi i fasolką szparagową.
Smacznego!
Smacznego!