Sposób przygotowania:
Poledwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Poledwiczki myjemy i osuszamy. Usuwamy błonę. Kroimy je w plastry ok 3 cm i ugniatamy ręka. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżke masła i obsmażamy poledwiczki na złoty kolor. Następnie dodajemy 1 szklankę wody i dusimy około 10 minut.
Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżke masła i smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy Oczyszczone kurki. Smażymy ok 8-10 minut Gdy woda z poledwiczek odparuje dodajemy kurki i dusimy wszystko jeszcze chwilę. Następnie wlewamy śmietanę i redukujemy ją do momentu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną natke pietruszki.
Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżke masła i smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy Oczyszczone kurki. Smażymy ok 8-10 minut Gdy woda z poledwiczek odparuje dodajemy kurki i dusimy wszystko jeszcze chwilę. Następnie wlewamy śmietanę i redukujemy ją do momentu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną natke pietruszki.