Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z kością z patelni grillowej
► Kotlety umyć, usunąć błonki i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa z obu stron. Następnie włożyć do miseczki z mlekiem, cebulą i czosnkiem i odstawić na 120 minut. Jajka wbić do osobnej miseczki i intensywnie rozbełtać widelcem, aż do połączenia się żółtka z białkiem.
► Mięso poprószyć lekko solą, pieprzem i odstawić na kilka minut. Później obtoczyć w mące, zanurzyć w rozmąconym jajku i ponownie krótko panierować w tartej bułce ( nadmiar panierki strząsnąć ). Dzięki podwójnemu panierowaniu kotlety będą jeszcze smaczniejsze.
► Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, następnie nieco zmniejszyć temperaturę i zacząć smażyć kotlety po kilka minut z obu stron. Usmażone kotlety odcisnąć z nadmiaru tłuszczu przy pomocy papierowego ręcznika.
► Mięso poprószyć lekko solą, pieprzem i odstawić na kilka minut. Później obtoczyć w mące, zanurzyć w rozmąconym jajku i ponownie krótko panierować w tartej bułce ( nadmiar panierki strząsnąć ). Dzięki podwójnemu panierowaniu kotlety będą jeszcze smaczniejsze.
► Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, następnie nieco zmniejszyć temperaturę i zacząć smażyć kotlety po kilka minut z obu stron. Usmażone kotlety odcisnąć z nadmiaru tłuszczu przy pomocy papierowego ręcznika.