Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z Warzywami
Polędwiczki umyć osuszyć papierowym ręcznikiem. Ponakłuwać nożem i powkładac czosnek pokrojony w słupki,następnie natrzeć wszystkimi przyprawami i włózyć do lodówki na ok.2hPo tym czasie rozgrzewamy patęlnie i smażymy na dużym ogniu mięsko z każdej strony na złoty kolor,i na chwilę przekładamy na inne naczynie. Do tej samej patelni i resztek oliwy dodajemy warzywa pokrojone (cebulka,por w krążki) (papryka w kostkę) i rózyczki brokuła (przyprawiamy) podsmazamy ok 5 minut mieszając. Po tym czasie przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego na wierzch kładziemy wcześniej usmazone polędwiczki. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. i peczemy 20 minut. Podajemy z ziemniaczkami z wody posypane koperkiem, pomidorkiem i zielona sałatą :) Smacznego :)
gusia1000