Sposób przygotowania:
Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem
Mięso pokroić na plastry, oproszyc pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy sie ładnie zrumieni zdjąć z patelni i odstawić, Na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebule drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki. Dodać z powrotem mięso, wlać szklankę bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczkę suszonego (taka solidną), sól i pieprz do smaku. Dusić do zredukowania o połowę. Pod koniec duszenia dodać łyżkę octu balsamicznego, zamieszać i jeszcze chwile pogotować. Na koniec doprawić sos 2 łyżkami śmietany, co nie jest konieczne,można zostawic sos bez tego dodatku jest też pyszny. Najlepiej smakuje podawane z kluseczkami.
Jojo
Sarenka
elzbieta8960