Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić?

Kopertki z indyka

Składniki:

Kopertki z indyka

 

  • 1kg fileta Indyka
  • 1 szt. cebuli
  • 20 dag pieczarek
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie sera kremowego topionego w plastrach
  • 10 dag kiełbasy krakowskiej w plastrach
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Kopertki z indyka

I

Kopertki z indyka
Przygotowanie mięsa, mieso krojmy w plastry, rozbijamy. Przygotowanie farszu grzybowego.

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, Doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Kopertki z indyka
faszerowanie mięsa, serem, kiełbasą oraz farszem grzybowym.

3. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek sera, plasterek kiełbaski i łyżkę farszu z grzybów.

III

Kopertki z indyka
Zwijanie mięsa, panierowanie oraz smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.

IV

6. Kopertki gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.