Sposób przygotowania:
Kopertki z indykaI
![Kopertki z indyka Kopertki z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kopertki-z-indyka-587995.jpg)
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, Doprawiam pieprzem oraz solą.
II
![Kopertki z indyka Kopertki z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kopertki-z-indyka-587996.jpg)
3. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek sera, plasterek kiełbaski i łyżkę farszu z grzybów.
III
![Kopertki z indyka Kopertki z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kopertki-z-indyka-587997.jpg)
4. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
IV
6. Kopertki gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.