Sposób przygotowania:
Roladki w sosie paprykowymI
Sposób przygotowania roladek:
1. Mięso kroję plastry, rozbijam doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ogórki, paprykę, ser kroję w słupki, układam na środku każdego plastra mięsa.
3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące, smażę na rozgrzanym oleju.
II
Sposób przygotowania sosu:
1. Cebulę obieram, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodaję drobno pokrojoną papryczkę chili oraz drobno pokrojone papryki. Smażę do chwili aż papryki zmiękną.
3. Następnie podlewam bulionem, dodaję obie papryki w proszku, chwilkę gotuję, studzę.
4. Po ostudzeniu blenduję, blederem . Sos przelewam do garnka zagęszczam mąką kukurydzianą, gotuję 2 minutki
III
5. Sos łączę z usmażonymi roladkami.
6. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7. Smacznego.