Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obłędne roladki w paprykowym sosie, faszerowane ogórkiem. Takie roladki, również mogą znaleźć się na świątecznym stole.

Roladki w sosie paprykowym

Składniki:

Roladki w sosie paprykowym

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki w sosie paprykowym

I

Roladki w sosie paprykowym

Sposób przygotowania roladek:
1. Mięso kroję plastry, rozbijam doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ogórki, paprykę, ser kroję w słupki, układam na środku każdego plastra mięsa.
3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące, smażę na rozgrzanym oleju.

II

Roladki w sosie paprykowym

Sposób przygotowania sosu:
1. Cebulę obieram, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodaję drobno pokrojoną papryczkę chili oraz drobno pokrojone papryki. Smażę do chwili aż papryki zmiękną.
3. Następnie podlewam bulionem, dodaję obie papryki w proszku, chwilkę gotuję, studzę.
4. Po ostudzeniu blenduję, blederem . Sos przelewam do garnka zagęszczam mąką kukurydzianą, gotuję 2 minutki

III

5. Sos łączę z usmażonymi roladkami.
6. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7. Smacznego.