Sposób przygotowania:
Polewa czekoladowa różne smaki
Podstawowy przepis Do garnka wrzucamy margarynę i kakao. Podpalamy ogień pod garnkiem i gotujemy. Ciągle mieszamy i to dokładnie żeby powstała jednolita masa. Kiedy powstanie jednolita masa zdejmujemy garnek z ognia i możemy wykorzystać ją do ciasta. Z dodatkiem mleka Robimy polewę jak powyżej. Kiedy zdejmujemy polewę z ognia dodajemy odrobinę mleka. Nie cała 1/4 szklanki Uwaga polewa z mlekiem nie zastyga więc nie jest polecana do ciast Polewa na słodko z dodatkiem zapachów Do garnka wrzucamy margarynę i kakao. Podpalamy ogień pod garnkiem i gotujemy. Ciągle mieszając dodajemy cukier i aromat lub aromaty do ciasta(w zależności jakie zapachy i smaki lubimy- Ja dodaje pomarańczowy) Kiedy powstanie jednolita masa możemy ją wykorzystać do naleśników lub ciast Uwaga!! do każdego z powyższych przepisów można dodać cukier (6-12 łyżek) lub cukier waniliowy(jedna torebeczka )