alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Poświąteczny polewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie wiesz co zrobić z jajkami lub wędliną pozostałymi po świętach. Możesz przygotować taki oto "bigosik". To smak dzieciństwa mojego taty :)

Poświąteczny polewka

Składniki:

Poświąteczny polewka

 

Sposób przygotowania:

Poświąteczny polewka
Jajka kroimy w plasterki, układamy w naczyniu. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Wędlinę i boczek w grubszą kostkę, dodajemy do jajek. W garnku gotujemy wodę z liśćmi i zielem. Dodajemy cukier i chrzan, mieszamy. Tak przygotowaną i lekko ostudzoną zalewę wlewamy do jajek i wędliny. Gdy wystygnie wkładamy do lodówki na parę godzin aby smaki się "przegryzły:. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)