Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1204]

Półfrancuskie koperty z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Półfrancuskie koperty z marmoladą- ciastka szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe do kawy lub herbaty.

Półfrancuskie koperty z marmoladą

Składniki:

Półfrancuskie koperty z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Półfrancuskie koperty z marmoladą
1. Mąkę połącz z margaryną. Dodaj śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię i wstaw na godzinę do lodówki.

2. Ciasto rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 5 cm. Na środek każdego kwadratu nałóż porcję marmolady. Boki kwadratu złóż do środka, lekko dociśnij. Ciasteczka ułóż na blaszce.

Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.