Sposób przygotowania:
Półfrancuskie rurki z krememsporządzanie ciasta
Sporządzić ciasto podstawowe. Wymieszać mąkę, jaja oraz pozostałe składniki, a następnie przekładamy je tłuszczem za pomocą warstw. Schłodzić przez 30 min. Piec w temp 230-260oC.
Ciasto podstawowe dzielimy na 7 różnych części. Wałkujemy placki wielkości talerza. Każdy placek smarujemy częścią maślaną (miękkie masło rozsmarowujemy łyżką na placku i w tym samym czasie posypujemy je mąką aby łatwiej było nam smarować) i nakrywamy plackiem podstawowym. Schładzamy i wałkujemy na jeden duży placek o grubości 3-5mm. Placek kroimy w cienkie paseczki i nawijamy na metalowe rurki.
masa kremowa
W 100 ml mleka wymieszać mąkę i cukier. Resztę wraz z czekoladą zagotować. Wlać miksturę i ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń.
Masę wkładamy do szprycy i nadziewamy rurki.