Sposób przygotowania:
Półkruche rogaliki z konfiturami
Śmietanę, cukier puder, drożdże wymieszać na jednolitą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać nożem na stolnicy, następnie wlać śmietanę z drożdżami, wsypać skórkę cytrynową i zagnieść ciasto.
Rozwałkować na stolnicy, podzielić na kwadraty. Na końcu każdego kwadratu układać odrobinę konfitur i zawijać ciasto formując rogalik. Gotowe rogaliki ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 min w temp 190 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem waniliowym.
Rozwałkować na stolnicy, podzielić na kwadraty. Na końcu każdego kwadratu układać odrobinę konfitur i zawijać ciasto formując rogalik. Gotowe rogaliki ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 min w temp 190 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem waniliowym.