Sposób przygotowania:
Półmisek zdrowia.
Sałatę lub roszpunkę opłukać i porwać liście na strzępy,cebulę obr-
-ać i posiekać,ogórki wyszorować i bez obierania pokroić na cienkie ukośne plasterki,a borówki umyć i rozdrobnić.Przygotować
sos,doprawić i polać nim ogórki,dodać borówek,wymieszać.Schło-
-odzić.Sałatę Połóż na półmisek sałatę,na nią ogórki i podawać do
obiadu czy kolacji.
-ać i posiekać,ogórki wyszorować i bez obierania pokroić na cienkie ukośne plasterki,a borówki umyć i rozdrobnić.Przygotować
sos,doprawić i polać nim ogórki,dodać borówek,wymieszać.Schło-
-odzić.Sałatę Połóż na półmisek sałatę,na nią ogórki i podawać do
obiadu czy kolacji.
Sandra S