Sposób przygotowania:
Półmisek ziemniaczany
Ziemniaki umyć, gotować w łupinie przez około 20 minut, a następnie odcedzić.
W tym czasie obrać cebulę i drobno posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić, przekroić na 4 części, wydrążyć i pokroić w poprzek w paski.
Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę. Masło rozgrzać na patelni, dusić na nim kilka minut cebulę, grzyby, groszek oraz paprykę.
Dodać ziemniaki i dusić kilka minut na niewielkim ogniu ciągle mieszając. Całość doprawić solą i gałką muszkatołową.
Potrawę podać w dwóch talerzach i ozdobić śmietaną.
W tym czasie obrać cebulę i drobno posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić, przekroić na 4 części, wydrążyć i pokroić w poprzek w paski.
Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę. Masło rozgrzać na patelni, dusić na nim kilka minut cebulę, grzyby, groszek oraz paprykę.
Dodać ziemniaki i dusić kilka minut na niewielkim ogniu ciągle mieszając. Całość doprawić solą i gałką muszkatołową.
Potrawę podać w dwóch talerzach i ozdobić śmietaną.