iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Polska specjalność -Żurek na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polska specjalność -Żurek na wędzonych żeberkach

Polska specjalność -Żurek na wędzonce

Składniki:

Polska specjalność -Żurek na wędzonce

 

 

Sposób przygotowania:

Polska specjalność -Żurek na wędzonce
Do garnka z wodą ok 2 litry wkładamy wędzone żeberka. Gotujemy ok 35 min. Następnie dodajemy pokrojona marchewkę i ziemniaczki. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy koncentrat żurku. Mieszamy i gotujemy ok 10min. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę. Żurek zaprawiamy śmietaną i odstawiamy. Dodajemy 2 ząbki wyciśniętego czosnku ,pieprz i majeranek do smaku. Żurek podajemy z żeberkiem i kawałkami jajka.