Sposób przygotowania:
Pomarańczowa nototenia
Rybę dobrze oczyścić ( jak trzeba to lekko naciąć od strony brzucha i sprawdzić czy jest dobrze wypatroszona - umyć dokładnie ). Przygotować marynatę z 1/3 szklanki oleju , soku z cytryny, pomarańcza , konfitury , otartej skórki pomarańczowej , szczypty przyprawy piri -piri . Zalać marynatą ryby .Zostawić na godzinę . Wyjąć rybę z marynaty i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Oprószyć mąką, posolić .. Na patelni rozgrzać olej i na gorącym smażyć ryby na złoto .Odsączyć z tłuszczu. Podawać z pieczonymi ziemniakami w ćwiartkach lub frytkami , sałatą ( najprostszą - najlepiej z pomarańczowym dresingiem ) posypaną odrobiną skórki pomarańczowej i skropioną sokiem z pomarańczy .