Sposób przygotowania:
Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorachETAP 1:
Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier z wanilią, rozpuszczone, przestudzone masło, maślankę i zmiksować.
ETAP 2:
Mąkę tortową wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem.
ETAP 3:
Do masy jajecznej wsypać mąkę i zmiksować na najmniejszych obrotach.
ETAP 4:
Następnie dodać otartą skórkę z pomarańczy, delikatnie wymieszać.
ETAP 5:
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać przesiane kakao i śmietanę, drugą część pozostawić jasną. Do przygotowanych foremek przełożyć ciasto jasne i ciemne napełniając foremki do 2/3 wysokości.
ETAP 6:
Następnie ciasto w foremkach zamieszać wykałaczką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka 20-25 minut.