Sposób przygotowania:
Muffinki z konfiturą
Cukier, cukier waniliowy utrzeć z jajkami na jednolitą masę; jajka dodawać stopniowo. Do utartych jajek z cukrem dodać skórkę pomarańczową i chwilę ucierać; wlać margarynę ciągle ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wymieszać mikserem na średnich obrotach. Na koniec wlać fantę i ponownie wymieszać. Napełniać foremki na muffinki (papilotki) do ¾ wysokości. Włożyć do pieca nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 30 minut. Muffinki wyjąć z foremek, po ostygnięciu wyciąć otwory na konfiturę. W otwory łyżeczką nakładać konfiturę i polać rozpuszczoną polewą czekoladową, można muffinki dodatkowo popisać dekoracyjnie polewą.
Z tej porcji wyszły mi 22 muffinki (ilość zależy od wielkości foremek). Użyłam foremek silikonowych lekko natłuszczonych olejem.
SMACZNEGO!
Z tej porcji wyszły mi 22 muffinki (ilość zależy od wielkości foremek). Użyłam foremek silikonowych lekko natłuszczonych olejem.
SMACZNEGO!