Sposób przygotowania:
Pomarańczowe jajeczka ze szpinakiem
• jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, • wrzucić do wody z kurkumą i zagotować, wystudzić, • ściąć lekko końcówkę jajek, tak by stały, ściąć też czubek, tak by było widać żółtko, • żółtko wydrążyć z jajek delikatnie by ich nie uszkodzić, • szpinak podsmażyć na oliwie, dodać śmietanę i żółtka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, • sałatę umyć i dokładnie osuszyć, porwać i ułożyć na talerzach, • szynkę pokroić w paski, ułożyć na sałacie, • sałatę polać oliwą, octem, przyprawić solą i pieprzem, • do każdego jajka nakładać porcję szpinaku, przykryć czubkiem jajka, • ułożyć na sałacie
misia53
gabika
pchelka79
eli_555
Tit
Pyza
pchelka79