Sposób przygotowania:
Pomarańczowe muffinki z kaszą manną
Pomarańcze przelewamy wrzątkiem i ścieramy z nich skórkę.
Z jednej pomarańczy wyciskamy sok, miąższ drugiej kroimy na kawałki.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy kaszę mannę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę i skórkę z pomarańczy. Mieszamy łyżką.
Olej kokosowy podgrzewamy przez chwilę, tylko do momentu, by przybrał płynną formę i wlewamy go do drugiej miski. Dodajemy mleko, jajko oraz sok z pomarańczy i mieszamy trzepaczką.
Do składników suchych dodajemy składniki mokre oraz kawałki pomarańczy i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i posypujemy wierzch brązowym cukrem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termo obiegiem i pieczemy przez około 17 minut.
Z jednej pomarańczy wyciskamy sok, miąższ drugiej kroimy na kawałki.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy kaszę mannę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę i skórkę z pomarańczy. Mieszamy łyżką.
Olej kokosowy podgrzewamy przez chwilę, tylko do momentu, by przybrał płynną formę i wlewamy go do drugiej miski. Dodajemy mleko, jajko oraz sok z pomarańczy i mieszamy trzepaczką.
Do składników suchych dodajemy składniki mokre oraz kawałki pomarańczy i krótko mieszamy.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i posypujemy wierzch brązowym cukrem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termo obiegiem i pieczemy przez około 17 minut.