alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pomarańczowe paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Paluszki o pomarańczowym smaku.

Pomarańczowe paluszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowe paluszki

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowe paluszki
Miękkie masło margarynę utrzeć, dodać cukier puder i pozostałe składniki,całość zagnieść i włożyć na 2 godz do lodówki. Odrywać po kawałku ,uformować rulon grubości około 1 cm(jeżeli będzie się ciasto kleić podsypać mąką) i kroić paluszki około 10 cm długie. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 - 12 minut aż paluszki zaczną się lekko rumienić. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ozdobić paluszki.
Pomarańczowe paluszki
Ciasto włożyć na 2 godziny do lodówki do schłodzenia
Pomarańczowe paluszki
Z ciasta formujemy wałek i odcinamy paluszki
Pomarańczowe paluszki
Paluszki pieczemy około 12 minut w 180 st.
Pomarańczowe paluszki
Zimne paluszki ozdobić rozpuszczoną czekoladą

Tagi:

czekolada