Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-miodowe bułeczki
Drożdże rozcieramy z łyżką miodu,mąki i połową ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłym miejscu,żeby rozczyn ruszył. Do mąki dajemy sól,olej,pozostały miód,sok z pomarańczy,rozczyn i pozostałe mleko.Zagniatamy mięciutkie ciasto,przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.Po tym czasie ciasto przekładamy na stolnicę posypaną mąką i chwilę zagniatamy,następnie ciasto dzielimy na 18 równych części i formujemy okrągłe bułeczki. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na pół godziny,żeby troszkę podrosły. Następnie pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.Upieczone studzimy.