Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomarańczowo-waniliowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Połączyć za pomocą miksera mąkę, cukier, serek, jajka, mleko. Dodać skórkę pomarańczową, olejek i proszek do pieczenia.

Pomarańczowo-waniliowe placuszki

Składniki:

Pomarańczowo-waniliowe placuszki

 

  • 125 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 1 łyżeczka skórki z pomarańczy
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mleka

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo-waniliowe placuszki
Połączyć za pomocą miksera mąkę, cukier, serek homogenizowany, jajka i mleko. Dodać startą skórkę pomarańczową, olejek waniliowy i proszek do pieczenia. Placki smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku. Do placków pasuje syrop klonowy lub sos zrobiony z soku pomarańczowego i cukru pudru.

Tagi:

jajko jajka