Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pomarańczowo- zielona surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka i bardzo smaczna surówka. Zaskakuje smakiem i ciekawym wyglądem. Idealna do drugiego dania obiadowego.

Pomarańczowo- zielona surówka

Składniki:

Pomarańczowo- zielona surówka

 

  • 1/2 świeżej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 biała cebula
  • 4 ogórki małosolne
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo- zielona surówka
Kapustę siekamy bardzo cienko. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Obraną cebulę kroimy w cienkie pół talarki, tak samo jak ogórki małosolne. Wszystkie składniki posypujemy drobno posiekaną świeżą bazylią i polewamy sosem, z oliwy z oliwek, musztardy, soli, pieprzu i cukru. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce.

Tagi:

sosy