Sposób przygotowania:
Pomarańczowy deser
Deser dla około 5 osób.
Do miski wlewamy 1 szklankę mleka kokosowego, 1 szklankę białego cukru.Mieszamy składniki do rozpuszczenia cukru. Następnie dolewamy szklankę soku pomarańczowego ,ćwierć szklanki likieru pomarańczowego i wyciśnięty sok z połówki limonki.Całość mieszamy i wlewamy do pojemnika( w tym celu można wykorzystać plastikowy pojemnik po lodach). Mrozimy przez kilka godzin około 6 godzin.Po zamrożeniu lodowe składniki rozbijamy widelcem na kawałki średniej wielkości.Melon obierany ze skóry i kroimy w kostkę o średnicy około 3 cm. Do pucharków wkładamy trochę kostek melon i ,trochę rozbitych zamrożonych lodów. Na koniec dodajemy po łyżce bitej śmietany i posypujemy skórką startą z limonki.
Do miski wlewamy 1 szklankę mleka kokosowego, 1 szklankę białego cukru.Mieszamy składniki do rozpuszczenia cukru. Następnie dolewamy szklankę soku pomarańczowego ,ćwierć szklanki likieru pomarańczowego i wyciśnięty sok z połówki limonki.Całość mieszamy i wlewamy do pojemnika( w tym celu można wykorzystać plastikowy pojemnik po lodach). Mrozimy przez kilka godzin około 6 godzin.Po zamrożeniu lodowe składniki rozbijamy widelcem na kawałki średniej wielkości.Melon obierany ze skóry i kroimy w kostkę o średnicy około 3 cm. Do pucharków wkładamy trochę kostek melon i ,trochę rozbitych zamrożonych lodów. Na koniec dodajemy po łyżce bitej śmietany i posypujemy skórką startą z limonki.