Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pomarańczowy dzik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Odmiana mięsa zmieni nasze meni.

Pomarańczowy dzik

Składniki:

Pomarańczowy dzik

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy dzik
Mięso umyć i osączyć. Seler umyć i cienko pokroić a cebule obrać i podzielić na ósemki. Jedną pomarańczę sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w plastry. Pozostałych pomarańczy wycisnąć sok. Masło rozgrzać i smażyć kotlety z każdej strony ( 3 min). Zdjąć z ognia odstawić na bok a na tym tłuszczu podsmażyć cebulę i seler. Wlać 3/4 soku z pomarańczy i dodać śmietanę, dusić około 5 minut.Dodać resztę soku z pomarańczy i ziarenka pieprzu, dusić jeszcze 3 minuty. Kotlet warzywa doprawić solą i podać udekorowane plasterkami pomarańczy.