misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pomarańczowy karp

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rybka nie tylko na święta.

Pomarańczowy karp

Składniki:

Pomarańczowy karp

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy karp
Rybę oskrobać , oplukac , wypatroszyc. Dokładnie umyć, osuszyć wewnątrzi na zewnątrz, natrzeć solą i białym pieprzem. Pokroić na dzwonka.
Włoszczyznę oczyścić i ugotować wywar. Do wrzątku włożyć pokrojoną rybę, gotować na malym ogniu aż stanie się miękka.Wyjąć . Do wywaru dodać żurawiny i zagotowaćNastępnie dodać sok z pomarańczy i namoczoną żelatynę, podgrzać i przyprawić.
Rybę ułożyć na półmisku , zalać galaretą , ozdobić.

Tagi:

beza karp bezy