Sposób przygotowania:
Pomarańczowy karp
Rybę oskrobać , oplukac , wypatroszyc. Dokładnie umyć, osuszyć wewnątrzi na zewnątrz, natrzeć solą i białym pieprzem. Pokroić na dzwonka.
Włoszczyznę oczyścić i ugotować wywar. Do wrzątku włożyć pokrojoną rybę, gotować na malym ogniu aż stanie się miękka.Wyjąć . Do wywaru dodać żurawiny i zagotowaćNastępnie dodać sok z pomarańczy i namoczoną żelatynę, podgrzać i przyprawić.
Rybę ułożyć na półmisku , zalać galaretą , ozdobić.
Włoszczyznę oczyścić i ugotować wywar. Do wrzątku włożyć pokrojoną rybę, gotować na malym ogniu aż stanie się miękka.Wyjąć . Do wywaru dodać żurawiny i zagotowaćNastępnie dodać sok z pomarańczy i namoczoną żelatynę, podgrzać i przyprawić.
Rybę ułożyć na półmisku , zalać galaretą , ozdobić.
Jojo