mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pomarańczowy kurczak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Szybki obiad z pomarańczową nutą. Zimą idealny :-)

Pomarańczowy kurczak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowy kurczak

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy kurczak
Kurczaka pałki, udka myję. Osuszam. Wkładam do miski. Dodaję sól, gałkę muszkatołową, imbir pokrojony, Kolendę, kminek, pokrojoną papryczkę chili. Całość mieszam, żeby przyprawy dobrze się rozprowadziły. Masło roztapiam w rondelku i dodaję do niego sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Wcześniej ścieram skórkę i dodaję do kurczaka. Przekładam go do naczynia żaroodpornego i zalewam sokiem z masłem. Dodaję cząstki drugiej pomarańczy pokrojonej. Wstawiam do piekarnika na 50 minut na 190 stopni.
Pomarańczowy kurczak
Przygotowae pałki i udka z kurczaka umyte osuszone
Pomarańczowy kurczak
Kolendra kmin sól gałka i inne przyprawy dodane do kurczaka
Pomarańczowy kurczak
Starta skórka z pomarańczy dodana do kurczaka
Pomarańczowy kurczak
Roztopione masło z sokiem z pomarańczy dodane do kurczaka