Sposób przygotowania:
Pomarańczowy torcik jogurtowy
Formę do ciast na zimno smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Galaretkę pomarańczową i 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody, 1/4 tężejącej galaretki wylewamy na spód formy, wykładamy na niej cząstki obranej pomarańczy, zostawiamy do stężenia, do pozostałej tężejącej galaretki, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru, oraz cały jogurt grecki, dokładnie mieszamy mikserem, dodajemy pozostałą pomarańczę pokrojoną w kostkę, delikatnie mieszamy i wylewamy na stężałą galaretkę, zamykamy formę i wstawiamy na godzinę do lodówki. Wyciągamy torcik, odwracamy formę i ustawiamy na okrągłym talerzu, delikatnie otwieramy górną pokrywkę, wpuszczamy powietrze i pozwalamy aby ciasto samo odkleiło się od formy.