dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pomidor w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Plasterki pomidora obrane ze skórki i obtoczone w cieście naleśnikowym. Prosty sposób na ciekawe śniadanie.

Pomidor w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidor w cieście naleśnikowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidor w cieście naleśnikowym
Pomidory myjemy i parzymy wrzątkiem. Ściągamy skórkę. Kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przy pomocy widelca plastry pomidora maczamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Pomidor w cieście naleśnikowym
Wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy.
Pomidor w cieście naleśnikowym
Z pomidorów ściągamy skórkę i kroimy w plastry.
Pomidor w cieście naleśnikowym
Plasterki pomidora dokładnie maczamy w cieście.
Pomidor w cieście naleśnikowym
Pomidory smażymy z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka