beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki naleśnikowe beatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Nalleśniki w innej wersji.

Roladki naleśnikowe beatki

Składniki:

Roladki naleśnikowe beatki

 

  • ciasto na naleśniki
  • jajko 1 szt
  • mleko 2 szkl
  • mąka wg potrzeb
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • farsz
  • jajka 4 szt
  • pomidor 1 szt
  • szynka ok10 dag
  • szczypiorek 1 pęczek
  • serek biały 30 dag
  • sól do smaku
  • śmietana kilka łyżek

Sposób przygotowania:

Roladki naleśnikowe beatki
Jajka , mleko i mąkę wymieszać.Mąki dodać tyle by powstało ciasto naleśnikowe . Doprawić szczyptą soli do smaku. Upiec naleśniki.Jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać.Następnie pokroić w kostkę. Pomidora umyć, wydrążyć środek,też pokroić w kostkę.Tak samo kroimy szynkę. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Ser rozetrzeć ze śmietaną, połączyć z przygotowanymi dodatkami. Przygotowany serowy farsz nakładać na upieczone naleśniki zwijać w rulony. Pokroić na 2-3 kawałki.