Sposób przygotowania:
Pomidorek nadziewany kaszą z pieczarkami
Do tej przystawki wybieramy ładne pomidorki mniej więcej takiej samej wielkości nie za duże. Myjemy je odcinamy górę i łyżeczką wyciągamy środek. Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy ją z woreczka i odstawiamy. Pieczarki kroimy drobno, cebule obieramy i siekamy. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Na patelni ma masełku podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokrojoną paprykę . Mieszamy smażymy chwilę i dodajemy kaszę. Wszystko razem podgrzewamy doprawiając jeszcze do smaku sola papryką i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Taki farsz nakładamy do pomidorków. Podajemy np z sosem czosnkowym.