justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pomidorki koktaikowe w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są znakomitym dodatkiem do mięs pieczonych lub gotowanych, a także serów.

Pomidorki koktaikowe w zalewie octowej

Składniki:

Pomidorki koktaikowe w zalewie octowej

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki koktaikowe w zalewie octowej
Pomidorki myjemy i obrywamy delikatnie szypułki. W garnku gotujemy wodę dodajemy do niej ocet, cukier ,sól ziele angielskie, liść laurowy, gorczycę. Do słoików wkładamy umyte pomidorki ,natkę pietruszki i czosnek. Słoiki zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy powoli około 15 minut. Następnie wyjmujemy i ustawiamy do góry dnem do wystudzenia. Takie pomidorki można jeść same jak i również jako dodatek do sałatek itp