Sposób przygotowania:
pomidorki w cieście
Ze składników gnieciemy ciasto. Dokładnie i dynamicznie.
Wkładamy do miseczki i miseczke zawijamy folią żeby zapach nie przeszedł innych rzeczy z lowóki. W lodówce chłodzimy około godziny.
Nasze pomidorki zalewamy wrzącą wodą. Skórkę obieramy.
W małym naczynku dodajemy olej, sok z cytryny , oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Maczamy każdy osobno pomidorek w naszym sosie. Powinien być gęsty. Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.
Następnie nasze pomidorki układamy w żaroodpornym naczyniu. Ciasto rozwałkowujemy na średniej grubości placek i przykrywami nim pomidory.
Pieczemy w 180 stopniach prze zok 30 minut.
Po ostudzeniu na nasze naczynie kładziemy jakąś deseczkę lub naczynie płaskie wielkości naczynia żaroodpornego i odwracamy tak by ciasto było właśnie na spodzie a pomidorki na wierzchu :)
Polewamy ketchupem. Smacznego ;)
Wkładamy do miseczki i miseczke zawijamy folią żeby zapach nie przeszedł innych rzeczy z lowóki. W lodówce chłodzimy około godziny.
Nasze pomidorki zalewamy wrzącą wodą. Skórkę obieramy.
W małym naczynku dodajemy olej, sok z cytryny , oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Maczamy każdy osobno pomidorek w naszym sosie. Powinien być gęsty. Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.
Następnie nasze pomidorki układamy w żaroodpornym naczyniu. Ciasto rozwałkowujemy na średniej grubości placek i przykrywami nim pomidory.
Pieczemy w 180 stopniach prze zok 30 minut.
Po ostudzeniu na nasze naczynie kładziemy jakąś deseczkę lub naczynie płaskie wielkości naczynia żaroodpornego i odwracamy tak by ciasto było właśnie na spodzie a pomidorki na wierzchu :)
Polewamy ketchupem. Smacznego ;)