Sposób przygotowania:
Pomidorki z tuńczykiem
Jajko ugotować na twardo.
Paprykę pokroić w kostkę.
Selera, pora i dymkę pokroić w cieniutkie plasterki.
Zagotować w garnku wodę, wrzucić groszek, gotować 5 minut, dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów, gotować 2 minuty.
Odcedzić, ostudzić.
Jajko posiekać, wymieszać z warzywami i majonezem.
Kawałki tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, połączyć z sałatką, lekko wymieszać.
Pomidory podzielić na połówki, wydrążyć miąższ, posiekać go, dodać do sałatki.
Sałatką napełniać połówki pomidorów, ozdobić łodygami selera naciowego.
Paprykę pokroić w kostkę.
Selera, pora i dymkę pokroić w cieniutkie plasterki.
Zagotować w garnku wodę, wrzucić groszek, gotować 5 minut, dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów, gotować 2 minuty.
Odcedzić, ostudzić.
Jajko posiekać, wymieszać z warzywami i majonezem.
Kawałki tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, połączyć z sałatką, lekko wymieszać.
Pomidory podzielić na połówki, wydrążyć miąższ, posiekać go, dodać do sałatki.
Sałatką napełniać połówki pomidorów, ozdobić łodygami selera naciowego.