Sposób przygotowania:
Pomidorowa fasolka na gęsto
Fasolę wsypujemy do dużego garnka, płuczemy, zalewamy świeżą wodą - wody ma być 2 razy tyle co fasoli, solimy, gotujemy pod przykryciem przez około 2 godziny, w razie potrzeby podlewać wodą - fasola ma być prawie miękka.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, następnie dodajemy obraną i startą na małych oczkach marchewkę - gotujemy 10 minut.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy dodając cebul, smażymy do zrumienienia. Kiełbasę dodajemy do fasoli, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy wraz z majerankiem, rozmarynem i pieprzem, gotujemy 15 minut.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, następnie dodajemy obraną i startą na małych oczkach marchewkę - gotujemy 10 minut.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy dodając cebul, smażymy do zrumienienia. Kiełbasę dodajemy do fasoli, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy wraz z majerankiem, rozmarynem i pieprzem, gotujemy 15 minut.