agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Moja fasolka w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolka szparagowa- masłowa w sosie pomidorowym

Moja fasolka w sosie pomidorowym

Składniki:

Moja fasolka w sosie pomidorowym

 

  • przecier pomidorowy 0,5 opak
  • oregano 0,5 łyżeczki
  • bazylia 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • cebula 1 szt
  • olej 4 łyżki
  • kiełbasa czosnkowa 2 szt
  • fasolka szparagowa masłowa 500 g

Sposób przygotowania:

Moja fasolka w sosie pomidorowym
Przebrać strąki fasoli. Usunąć z nich uszkodzone strąki. usunąć z obu stron końcówki, umyć dokładnie fasolkę pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić fasolkę na małe kawałeczki. Wstawić wodę do gotowania, osolić wodę. Ugotować fasolkę. Następnie obrać cebulę, pokroić cebulę w kostkę i na tłuszczu delikatnie ją zeszklić, czosnek obrać i przecisnąć go przez praskę, połączyć czosnek z cebulką i dodać do cebulki, kiełbasę czosnkową lub inną kiełbasę przygotować, usunąć skórkę i pokroić w kostkę i dodać do cebuli i czosnku, całość razem chwilkę podsmażyć. Całość połączyć z ugotowaną fasolką, następnie dodać przecier pomidorowy, przyprawy, bazylię i oregano, sól, pieprz i całość zagotować. Można zagęścić mąką. Podawać jako danie obiadowe.