pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pomidorowa gotowana z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kompletna zupa pomidorowa dość szybka w przygotowaniu

Pomidorowa gotowana z ryżem

Składniki:

Pomidorowa gotowana z ryżem

 

  • przecier pomidorowy 500g
  • ryż ½ szklanki
  • porcja rosołowa
  • włoszczyzna 500g
  • marchewka 1
  • sól do smaku
  • pieprz czosnkowy do smaku

Sposób przygotowania:

Pomidorowa gotowana z ryżem
Porcję rosołową zalewam zimną wodą. Zagotowuję. Odszumowuje, zmniejszam ogień i dodaję włoszczyznę. Przez około 30 minut gotuję wywar. Porcję oraz warzywa wyławiam, a do wywaru dodaję marchewkę pokrojoną na 4 części (po połowie wzdłuż i wszerz). Wlewam przecier i gotuję do miękkości marchewki. Do smaku przyprawiam solą i pieprzem czosnkowy. Gdy marchewka będzie lekko twardawa dorzucam wypłukany ryż i gotuję, aż będzie lekko twardy (pamiętajmy, że po wyłączeniu gazu/prądu ryż nam "dojdzie"). Smacznego.

Tagi:

ryż pomidory