Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z papryką
Do garnka z wodą dodajemy skrzydełka z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pokrojone w kosteczkę marchewkę, pietruszkę i seler.
Cebulę podsmażamy na suchej patelni na złoto i dorzucamy do garnka. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy skrzydełka.
Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w średnią kostkę paprykę, zioła i przyprawy.
Gotujemy około 15 minut. Następnie zabielamy śmietaną.
Podajemy z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego ;)
Cebulę podsmażamy na suchej patelni na złoto i dorzucamy do garnka. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy skrzydełka.
Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w średnią kostkę paprykę, zioła i przyprawy.
Gotujemy około 15 minut. Następnie zabielamy śmietaną.
Podajemy z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego ;)